Külaelanikud on sunnitud endale uue tee otsima (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus külatee võiks Hellat Rumvoldi (pildil) silmis kulgeda ajaloolist koridori pidi, ent keskkonnaamet pole esialgu seda mõtet toetanud.
Uus külatee võiks Hellat Rumvoldi (pildil) silmis kulgeda ajaloolist koridori pidi, ent keskkonnaamet pole esialgu seda mõtet toetanud. Foto: Urmas Luik

Kuigi Võigaste külla Lääneranna vallas viib juba üks eratee, peavad sealsed elanikud endale uue muretsema, sest kohalikud ei pruugi teeomanikuga kraaklemata koju pääseda. Samuti on senine pääs valdajate hooldamata ja nõnda kitsas, et lumesahk või põllutöömasinad ei mahu sellele ära.

Võigaste tee kulgeb läbi viie kinnistu. Sõna otseses mõttes tuleb kohalikel koju jõudmiseks sõita läbi kahe hoovi. See asjaolu ei meeldi teeomanikele sugugi.

“Üks teevaldaja on ikka sõnad peale lugenud, kui on kedagi siin sõitmas näinud. Kord lubas suured kivid meile ette tassida,” tõdes Võigastes põllumaid omav Hellat Rumvolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles