Pärnu ainuke itaallasest kokk töötab Da Vinci restoranis

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallastele Edoardo Cargninole ja Flavia Iadevaiale hakkas Eesti nii meeldima, et nad otsustasid siia elama asuda.
Itaallastele Edoardo Cargninole ja Flavia Iadevaiale hakkas Eesti nii meeldima, et nad otsustasid siia elama asuda. Foto: Urmas Luik

Pärnus elavad ja töötavad itaallased, 36aastane Edoardo Cargnino ja temast aasta noorem Flavia Iadevaia ei kurda Eesti külma ilma ega maitsetu toidu üle. Vastupidi, energilised ja entusiastlikud lõunamaalased on oma uuest kodumaast vaimustuses. “Kõik on suurepärane!” rõõmustab roheliste juustega Iadevaia. “Kõiki asju saab ajada internetis. Paradiis!”

Üsna pea selgub vaimustuse põhjus. “Kui lähed Itaalias arsti juurde, pead ootama viis tundi, enne kui arst su kabinetti kutsub. Siin lastakse lausa viis minutit varem uksest sisse,” selgitab Cargnino. Sama lugu kordub itaallase sõnutsi postkontoris. “Pole inimesi, pole järjekorda. Lähed sisse ja kümne minutiga on asjad aetud,” räägib Cargnino vaimustunult.

Cargnino ja Iadevaia on pärit Põhja-Itaaliast, mägede vahele pugenud tööstuslinnast Torinost. Kliima on seal enam-vähem sama mis meil, vaid päevavalgust on talvel rohkem. Tänu mägedele sajab sealgi novembrist veebruarini lund. Aga miks otsustasid itaallased ühe lumise paiga teise vastu vahetada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles