Hätta jäänud meremehed tahavad koju lennata

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki meremeeste esimene katse praamiga Pärnust Kariibi merele sõita ebaõnnestus, polnud mehed vahetult pärast puksiiriga siinsesse sadamasse naasmist seda mõtet maha matnud.
Ehkki meremeeste esimene katse praamiga Pärnust Kariibi merele sõita ebaõnnestus, polnud mehed vahetult pärast puksiiriga siinsesse sadamasse naasmist seda mõtet maha matnud. Foto: Ardi Truija

Suvest saati Pärnus olnud Trinidadi ja Tobago meremehed on mõtte kunagise Kihnu laeva Liisiga pea 9000 kilomeetri kaugusele Kariibi mere saartele seigelda maha matnud. Nüüd tahavad koju igatsevad mehed siit ära lennata.

Eestis laevameeskonda esindav Marek Veske logistikakontsernist CF&S tõdes, et pärast nüüd Light of the Sea nime kandva laeva Pärnu sadamasse naasmist arengut pole olnud. Remontida on tema sõnutsi palju. Kaalutakse võimalust vahetada välja peamootor. Praegu ootab laeva omanik hinnapakkumist. “Kuna see on vana masin, võib varuosadega minna keeruliseks,” nentis Veske. “Ja neid vigu on päris mitu, ei ole ainult turbiinileke.”

Et sadamasse pukseeritud veesõidukil on peamasina rike ja õli lekib turbiini, vahendas Veske eelmisel reedel. “Eks omanik mõtle ja kaalu eri võimalusi, aga kuna remont tundub üsna kulukas ja keeruline, vahetatakse pigem see masin välja,” arvas meremeeste esindaja nädal hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles