Pürotehnika laste käes: sõbrad ostavad

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olenemata vanusest tuleb kõikide pürotehniliste toodete puhul lähtuda juhendist: enamik probleeme tekib just toodete valest kasutamisest.
Olenemata vanusest tuleb kõikide pürotehniliste toodete puhul lähtuda juhendist: enamik probleeme tekib just toodete valest kasutamisest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu Postimees kajastas hiljuti juhtumit, kus Paikusel viskasid noored lapsevankri ette pauguti ja ehmatasid sel moel ärkvele sügavalt maganud vastsündinu. Neljakuuse beebi ema sõnutsi jooksis sündmuskohalt minema kaks poisiklutti.

Samalaadseid kogemusi on toimetusega jaganud mitu kaaskodanikku ja paljudel on tekkinud küsimus: miks on sellised juhtumid niivõrd tavalised ja kas linnaelanikke võibki karistamatult häirida?

Pürotehniliste toodete müüjate selgitust mööda ei saa nemad probleemi lahendamiseks väga palju ära teha. Rahvakeeles paugutiteks kutsutavaid madala ohu- ja minimaalse müratasemega pürotehnilisi tooteid tohib seaduse järgi müüa vähemalt 12aastastele lastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles