Siiri Erala: Miks noored pole seni Eestile kirjutanud?

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi üleskutse noortele, on Siiri Erala hinnangul hädavajalik, sest paljud kooliealised pelgavad sõna võtta.
Presidendi üleskutse noortele, on Siiri Erala hinnangul hädavajalik, sest paljud kooliealised pelgavad sõna võtta. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid esitas aastavahetuse kõnes noortele üleskutse: avaldage arvamust! "Palun rääkige meiega, kes me praegu otsustame!" kõlasid riigipea sõnad. Olen minagi ärgitanud tublisid noori leheveergudel sõna võtma, kuid silmapaistvat tulemust pole sellel tööl olnud.

Lõppenud arvamusaastast on ette näidata vaid üks kooliõpilase arutlus: "Demokraatia koolis – on see võimalik?", mille aprillis kirjutas gümnasist Marta Lotta Kukk. Kui lähenesid valimised, kus 16aastased said hääletamisel sõna sekka öelda, kasvas lootus, et laekub lisa. Kuid ei.

Ometi arvan ma, et põhjust loota oli. Valimisea langetamise üks taotlustest oli ju noortega seotud probleemteemade esiletõstmine ja neile senisest suurema tähelepanu pööramine. Noorte mõtetest valimiste kohta saime pisut aimu ajakirjanike vahendusel ehk lugudest, kus reporter korjas siit-sealt kommentaare ja vormis nende põhjal oma artikli. Ehk sellest piisaski?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles