Kersti Kaljulaid: Tele-eetris pidanuks hümn kõlama

Kersti Kaljulaid
, Eesti Vabariigi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: PP

Ma olen kurb ja ma palun vabandust, et uusaastaöö ETV teleprogrammis hümni ei mängitud. Minule tuli hümni puudumine kontserdiplatsil halva üllatusena, kuid uskusin veel uue aasta esimestel tundidelgi, et tele-eetris hümn siiski kõlas.

Teleprogrammi koostades keegi presidendi arvamust ei küsi. Ei peagi. Minu kantselei oli küll informeeritud ja see­pärast tunnen ennast samuti süüdlasena ja palun vabandust. Samal ajal tänan ERRi võimaluse eest see kõne Vabaduse platsil pidada. See oli tore kogemus seista rahvaga silmitsi ja kõnelda Eestist.

Eestis on arvamusvabadus. Ka presidendi kantseleis ei väljenda nõunikud minu seisukohti, kui nad seda just ei ütle. Minu nõunikud on nii Liia Hänni kui Taavi Linnamäe. Neil on mõlemal ja alati õigus oma seisukohtadele ja nende vabale väljendamisele. Praegu on minu seisukoht sama mis Hännil. Ühtlasi tänan teda selle aasta eest, mis ta Kadriorus meiega töötas, ja soovin tugevat tervist alanud aastaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles