Kilingi-Nõmmes selgub taas kauneim metsalaul

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakondlik laste laulukonkurss "Kaunim metsalaul" Kilingi-Nõmme klubis.
Maakondlik laste laulukonkurss "Kaunim metsalaul" Kilingi-Nõmme klubis. Foto: Mailiis Ollino

Milline on eestikeelne kõige kaunim metsalaul, selgub tavakohaselt Kilingi-Nõmmes samanimelisel konkursil, mis tänavu on pühendatud koduriigi 100 aasta juubelile.

“Kauneim metsalaul 2018” erineb selle kaaskorraldaja Mari­ Karoni jutu järgi eelmistest, sest laupäeval, 20. jaanuaril astuvad publiku ja žürii ette ansamblid ja esitavad eestikeelse metsateemalise laulu. Kilingi-Nõmme klubi saal on pärast põlengut pikale veninud katusepaneku järel sedavõrd halvas seisus, et mainekas võistlus toimub kohaliku gümnaasiumi aulas.

Üleriigilisel õpilasansamblite konkursil osalemise kutse saatsid korraldajad kõikide metsapealinnade koolidele ja ootavad talvevaheaja lõppedes neilt tagasisidet. Metsapealinnu on 12, sealhulgas Kilingi-Nõmme, mis seda tiitlit kandis 2005. aastal. Siis toimus esimene kohalik kauneima metsalaulu konkurss Kilingi-Nõmme kooli aulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles