Galerii: Tammsaare lasteaed lustis perepäeval

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäev Tammsaare lasteaias.
Perepäev Tammsaare lasteaias. Foto: LIIS ROTAR/

Nagu Pärnu Tammsaare lasteaia perel kevaditi kombeks, korraldatakse iga õppeaasta lõpus enne suvepuhkusele minekut tore perepäev. Eile jätkati seda traditsiooni juba 11. korda.

Aasta-aastalt on lasteaia perepidu liikunud selles suunas, et kevadõhtu täidaksid tegevused, milles lapsed koos vanematega osaleda saaksid. Eilne perepäev polnud ühistegevuse suhtes erand, sest kolmetunnise peo kestel said suured ja väikesed lasteaia hoovil näha ja kaasa lüüa paariteistkümnes töötoas, mängus ja jõuproovis.

Tegutses mitu näomaalituba, avatud olid klaasi-, kivi- ja savimaalinurk, juuksurisalong, puutöökoda linnumajade meisterdajatele. Näomaalijate juurest ei kadunud peo vältel hetkekski järjekord. Poisid eelistasid üksmeelselt Ämblikmeheks saada, piigade soovid olid kirjumad: kes maaliti lepatriinuks, kes mõneks loomaks.

Nukutoa pagariäris vooliti soolataignast miniskulptuure, meditsiinipunktis jagati mudilastele algtõdesid esmaabist ning leevendati pisemate mürkarude peoväsimust, joonistamistöötoas võis igaüks oma kunstilisi ambitsioone tapeedirullile jäädvustada.

Tantsuetüüdiga tervitasid pidulisi Tammsaare lasteaia õpetajad ja Pöialpoiste rühm.

Kohal olid Lääne politsei- ja piirivalveprefektuuri mundrikandjad ja Lõvi Leo, kes näitasid lastele, kuidas kasutatakse käeraudu ning kuulikindlat vesti. Kes tahtis, sai korrakaitsjate abiga jäädvustada oma sõrmejäljed.

Aianurgas võis uudistada päris ehtsat sõjaväetelki, lastaia tagahoovis panid isad-emad põnnidega orienteerumisel proovile oma taiplikkuse ja jalgade väleduse. Kõigi mängus osalejate vahel loositi peo lõpus välja auhinnad.

Emade ja õpetajate vedamisel toimus traditsiooniline küpsetiste laat, kus iga rühm müüs oma valmistatud hõrgutisi. Korraldati loteriisid, kus iga loos võitis. Müüdi aiataimi ja isetehtud ehteid. Kogu laadatulu läheb lasteaiale, iga rühm kasutab teenitud raha oma äranägemise järgi.

Sportlikke jõukatsumisi korraldas päevajuht Jüri Soo. Üle 300 kaasaelaja pani õue rõkkama, kui isad köietõmbamist alustasid, lustakad spordivõistlused tõid suured ja väikesed segavõistkondadena üksteiselt mõõtu võtma.

Oma osavust demonstreerisid tormiliste aplauside saatel Pärnu Taekwon-do klubi lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles