Suitsetamisest hoidunud neljandikud panevad taskusse 320 eurot

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mullu oktoobrist tänavu aprillini tervise arengu instituudi korraldatud suitsuprii klassi võistlusel sai Paikuse põhikooli 4.b klass loosiga preemiaks 320 eurot, mida saab kasutada matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks.

„Suitsuprii klassi” 2010/2011 võistluse lõpetas suitsupriina kokku 580 klassi ehk 79% kõikidest alustanutest. 320eurosed auhinnad loositi välja veel 15 ettevõtmises osalenud 4.-7. klassile.

Tervise arengu instituudi korraldatud üheksas ”Suitsuprii klassi” võistlus toimus 11. oktoobrist 11. aprillini. Oktoobris alustas võistlust 189 kooli 736 klassi kokku 12 505 õpilasega. Võistluse lõpetas edukalt ehk kuue kuu jooksul suutsid suitsupriid olla 580 klassi.

Eelmise, 2009/2010. õppeaasta konkursil oli alustanud klasside arv 840 ning suitsupriiks jäi neist 659 ehk 79% osalenud klassidest.

”Suitsuprii klassi” võistlus on suitsetamisvastane ennetusprogramm koolinoortele, mille peamised eesmärgid on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist, motiveerida õpilasi, kes tarbivad tubakat, sellest pahest loobuma ning toetada tubakavabadust kui eluviisi.

Võistlusel osalevad klassid otsustavad olla tubakavabad vähemalt kuus kuud. Peale suitsetamise ei tohi tarbida muidki suitsuvabasid tubakatooteid ega teha vesipiipu. Klass kinnitab soovi olla suitsuprii lepinguga, mis ühiselt allkirjastatakse.

Võistluse idee pärineb Soomest, kus alates 1989. aastast on võisteldud igal aastal. Nüüdseks on sellega seotud 20 Euroopa riiki, sealhulgas alates 2001. aastast Eesti. Suitsuprii klassi võistluse mõju on eri riikides hinnatud mitme uuringuga, mis on andnud kinnitust, et konkurss aitab noorte suitsetamise probleemi vähendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles