Koolinoored saavad mopeediõpet

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja Aide autokool õpetavad noori mopeedijuhte viisipäraselt liiklema.
Politsei ja Aide autokool õpetavad noori mopeedijuhte viisipäraselt liiklema. Foto: Lääne politseiprefektuur

Et noorte mopeedijuhtidega on liikluses probleeme, alustasid Pärnu noorsoopolitsei ja Aide autokool taas mopeediõppe projektiga „Liikle ohutult!“.

Loengu käigus täidavad noored liiklustesti ja neile antakse olulist infot, mis on seotud mopeedi omamise ja juhtimisega. Ürituse lõpus saavad õpilased panna proovile mopeediga sõitmise oskused. Lapsi juhendab liiklusõpetaja.

Tänavu sai projekt alguse Pärnu Vene gümnaasiumist. Plaanis on külastada kokku kuute Pärnu linna ja maakonna kooli ning sihtrühmaks on 7. klassi õpilased.

„Eelmine aasta näitas, et noored ei tunne liiklusreegleid, aeglane sõit mopeediga ei õnnestunud samuti,“ ütles Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitsei juht Karin Uibo.

Noorsoopolitsei juhi sõnutsi on mopeed paljude esimene mootorsõiduk. Liikluskäitumine esitab kõigile liiklejaile kõrgeid nõudmisi.

„Iga juht peab teadma liikluses kehtivaid norme ja mõistma enda ja teiste õigusi ning kohustusi. Igal aastal juhtub aga noorte mopeedijuhtidega õnnetusi, mis näitavad, et nad ei olnud veel valmis mootorsõidukit juhtima,“ märkis Uibo.

Uibo sõnade kohaselt on enne mopeedi soetamist oluline teada, et mopeediga võib sõitma hakata alates 14. eluaastast. Vaja on veel juhtimisõigust, mis tähendab eksamite tegemist Eesti riiklikus autoregistrikeskuses.

„Kuna uus liiklusseadus toob kaasa palju olulisi muudatusi mopeedi omamise ja juhtimise osas, soovitan kõigil lastevanematel uue seadusega tutvuda veebileheküljel www.aide.ee,“ lisas Uibo.

Projekti „Liikle ohutult!“ aitab läbi viia maanteeameti Lääne regioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles