Juhtkiri: Rannaäärt ootavad muutused

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannajoont ootavad ees muutused ja kuna need on väga suured projektid, on elanike mure ja pahameel mõistetavad.
Pärnu rannajoont ootavad ees muutused ja kuna need on väga suured projektid, on elanike mure ja pahameel mõistetavad. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu rannaäärset piirkonda oota­vad ees muutused. Lehes oleme näidanud joonistusi Valgre suurejooneliste korrusmajade rajoonist. Peter Hundi uuest hotellist, mis peaks mahutama 200 numbrituba, restorani, spordikeskuse, spaa, konverentsikeskuse ja 25meetrise basseini, on kirjutet mitu korda. Tänase lehe esiküljel saab tutvuda Strandi laiendamisega, millele naabritel jagus hulga etteheiteid.

Lugejad on rannaala muutvate projektide vastu alati elavat huvi tundnud. Rand on avalik koht, meie visiitkaart, inimesed muretsevad. Valgre üheksakorruselisi maju kirjeldas Astrid Hindriks kui suuri valgeid kihvu Pärnu siluetis, Strandi juurdeehitus kangastub ümberkaudsetele elanike kujutlusis müürina. Huntki pidi meile antud viimases pikemas intervjuus pärnakaid oma ehitusplaanide asjus rahustama. Arvestades, et loetletud projektid on suured, väga suured, ei saa vastasseisu ja emotsioonide väljendamist imeks ega pahaks panna.

Samuti ei saa suud lukku keerata linlastel, kes küsivad neid plaane nähes, kas ranna rajooni väärtus elupaigana ikka säilib ja kas hiidude kerkimine naabrusesse mõjutab juba soetatud vara väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles