Talivilja külvamise kulutused pöörab vesi miinusesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Soe talv ei mõju orastele halvasti, aga talivili on sellisel põllul juba ette ära koristatud,” tõdeb Aldo Korbun, kes on OÜ Surju PM taimekasvatusjuht.
“Soe talv ei mõju orastele halvasti, aga talivili on sellisel põllul juba ette ära koristatud,” tõdeb Aldo Korbun, kes on OÜ Surju PM taimekasvatusjuht. Foto: Urmas Luik

Uskuge või ei, aga meie ilm on näärikuul sama soe nagu lõikuskuu keskel, mil õhtu ja hommiku vahel oli vaid neli kuni seitse kraadi plussi ning maapinna lähedal ohustas taimi öökülm.

Põlluharija oli nagu ilma vangistuses, jahe kevad venitas suviviljade võrsumist saagini ligemale kuu aega­ tavaliselt hilisemaks ning kui pea koristamisküpseks sai, algasid lakkamatud vihmasajud.

Taliteraviljapõldudele sai kombaini saata juuli asemel alles augustis ning nagu kinnitab maaeluministeeriumi ülevaade, oli selle kuu lõpus vaid viis sajuta päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles