Strandi spaahotelli ehitusplaan teeb naabreid murelikuks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strandil on kasutada 23 000ruutmeetrine krunt, millest praegu on täis ehitatud 4000 ruutmeetrit. See loob võimaluse laieneda.
Strandil on kasutada 23 000ruutmeetrine krunt, millest praegu on täis ehitatud 4000 ruutmeetrit. See loob võimaluse laieneda. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu ranna rajooni ehitamisel võib pea alati arvestada vastuväidetega. Nii sai Strandi juurdeehituse planeering avaliku arutelu tulemusel 15 etteheidet. Need vastuväited läbi­ kaalunud projektijuht loodab jõuda kompromissini.

Strandi spaahotelli juurdeehitus hõlmaks peamaja kõrvalhooneid, nii tekiks juurde umbkaudu 50 hotellituba. Strandi omanik ja juhataja Egon Elstein tõdes, et on juurdeehitust plaaninud aastaid ja soovib detailplaneeringuga valmis saada eelkõige selleks, et vajaduse korral oleks see osa keerulisest paberi­majandusest vormistatud.

Planeerimise teeb keeruliseks muu hulgas asjaolu, et arendusala piirneb nii mõnegi teise arendusega, mida veel pole ehitama hakatudki, näiteks Valgre elurajoon või tennisehalli juurdeehitus. Samuti ümbritsevad planeeringuala väikeelamud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles