Noorte uus “harrastus”: täpsusvise autode pihta (1)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõranenud autoaken.
Mõranenud autoaken. Foto: Henno Voolma

Aasta on linlastele alanud uute probleemidega: noortekambad on hakanud autosid kividega pilduma.

Facebooki lehel “Märgatud24 Pärnus” jagab murelik elanik teavet, et Tammiste vahel liigub punt noori, kes loobib sõitvaid autosid kividega, aga kui auto seisma jääb, teevad noored kiirelt sääred.

Tammiste küla elanik Kadri Kollo rääkis Pärnu Postimehele, et temagi sattus kolmapäeval last trenni viies rünnaku ohvriks. “Natuke enne viit sõitsin Suur-Kaare tänavat mööda Tammiste poe poole, kui kuulsin esiakna vastu käivat klõbinat,” lausus Kollo. Ta ei saanud esmalt aru, mis juhtus, kuid nähes hiljem postitust samasugusest kogemusest, viis otsad kokku.

Politseisse Kollo pöördunud ei ole, kuna masin on juba üsna eakas ja ta ei märganud, et auto oleks kuskilt kannatada saanud.

Sotsiaalmeedia lehel jagatakse samalaadse “harrastuse” kohta infot veel: Pärnus Oja tänava piirkonnas viskas neidude seltskond kiviga möödasõitja tuuleklaasi. Nagu muudegi juhtumite puhul jooksid nad auto peatamise järel kohe minema.

Avaldusi kividega vara rikkumise kohta ei ole Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Rain Reinsoni sõnutsi aga paraku tehtud. On oluline, et niisuguseid juhtumeid, kus pannakse ohtu nii iseend kui kõrvalisi inimesi, ei jäetaks tähele­panuta. “Peale sotsiaalmeedias postitamise tuleb sellistest olukordadest politseid teavitada,” lausus ta.

“Kui me saame operatiivselt infot juhtumitest, mis võivad rikkuda teiste vara ja rahu või osutuda ohtlikuks, on meil võimalik juhtunule kiiresti reageerida, uurida probleemi tagamaid ja otsida lahendusi,” seletas Reinson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles