Kalev Vilgats: Õige partei pilet ei jäta hätta (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Läinud aasta viimasel tööpäeval tegin asja Pärnu maavalitsusse. Minu eluajal likvideeriti viimati kogu struktuure 1991. aastal, pärast putši läbikukkumist Moskvas. Olin toona osaline komsomoli ja partei linnaorganisatsioonide töö lõpetamisel Tartus. Kummaline tunne, mida mäletan siiani. Oli struktuur ja äkki enam ei olnud. Justkui tõmmanuks lehm keelega. Samasugune emotsioon valdas mind liftiga maavalitsuse korruste vahet sõites.

Kõik, mis omal ajal Eesti riikliku ülesehituse üheks alustalaks peetud maavalitsusest alles jäi, mahub viiendale korrusele. Sealt avaneb ilus vaade Tallinna väravale ja Munamäe pargile, katuseterrassil saaks suvel pidada kohvikut. Mõnus kohake regionaalhalduse osakonna Pärnu talitusele!

Aasta eelviimasel tööpäeval jõudis majja selgus, kes hakkavad neid talitusi 15 maavalitsuseta maakonnas juhtima. Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast on neli juhatajat: Viljandi-, Lääne-, Pärnu- ja Tartumaal. Isamaa ja Res Publica mehed on Rapla- ja Võrumaal ning Keskerakonna esindaja Järvamaal. Apoliitilistest maasekretäridest tehti talituse juhid Harju-, Lääne-Viru-, Saare- ja Valgamaal. Eksvallavanemate tüürida on talitused Hiiu-, Põlva- ja Jõgevamaal. Ida-Virumaal jäi koht aasta lõpus täitmata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles