Pikalt puhkuselt naasvad Pärnu võrgumehed võõrustavad tartlasi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklub meeskond naaseb ligi kuu pikkuselt pausilt ja võõrustab kodusaalis tartlasi.
Pärnu võrkpalliklub meeskond naaseb ligi kuu pikkuselt pausilt ja võõrustab kodusaalis tartlasi. Foto: Ardi Truija / Eesti Meedia/

Pärnus tuleb täna põnev võrkpalliõhtu, kui Balti liiga turniiril astub teisel tabelireal asuvatele pärnakatele vastu viiendat kohta hoidev Tartu Bigbanki meeskond.

Viimati kohtusid Pärnu ja Tartu võistkond karikasarja poolfinaalis ja siis said Taaralinna vollemängijad kodusaalis magusa 3:1 võidu ja lülitasid pärnakad konkurentsist välja.

Pärnakate viimane matš oli enne jõulupühi, tartlased mängisid viimati 29. detsembril karikafinaalis.

Suvepealinna tiimi peatreener Avo Keel tõdes, et nii pikka, ligemale kuuajast pausi polegi tema mäletamist mööda aastavahetuse ajal olnud.

"Raske öelda, kuidas see meestele mõjunud on. Mõni on kõhuhädadega eemal olnud, aga kõik on tagasi tulnud. Praegu on kõik mehed terved ja mänguvalmis," arutles Keel.

Vastasmeeskonna read on pärast karikafinaali saanud täiendust: lisandunud on Rait Rikberg ja Keele arvates läks Tartu sellega tugevamaks.

"Kõige suurem on Rikbergi roll ehk moraalse toe poolest, karikafinaali neljandas geimis oleks Tartul olnud seda väga vaja. Muidugi annab ta ka mänguliselt neile palju juurde ja neil on rohkem manööverdamisvõimalusi," lisas Pärnu meeskonna juhendaja.

Tartlaste peatreener Oliver Lüütsepp ütles, et tiim on saanud veidi hinge tõmmata ja mängudeks valmis.

"Pärast karikafinaali tegime neljapäevase puhkuse ja oleme nüüd tagasi treeningrutiinis. Võistluskalender kujunes selliseks, et pikka mängupausi erinevalt paljudest võistkondadest meil ei teki, seega peaksime heas võistlusrütmis olema. Siiski peame nüüd tugevate jõusaalitreeningute ja mängude vahel hea tasakaalu leidma, et kevadeni korralikult vastu pidada, samal ajal suutma tabeliseisu parandada," võttis Lüütsepp kokku vahepealse aja. "Oleme Pärnu vastu sel hooajal tõusvas joones mänginud ja muidugi soovime seda jätkata. Kui saame oma servi ja bloki tööle nagu viimasel korral, võime loota edu, aga peame arvestama, et ka vastane on meid hästi tundma õppinud ja teeb omad järeldused."

Peatreener kommenteeris Rikbergi lisandumistki. "Jõuluvana tõi meie võistkonnale sel aastal kingiks suure kogemuste pagasi. Rikberg on treeningutega liitunud, ülesandmine tehtud ja mängusärk valmis. Tiimi sulandumisega pole ilmselgelt mingeid probleeme olnud. Tema tervislik seisund pole ideaalne, aga niimoodi on see olnud juba viimasel paaril aastal," sõnas ta 35aastase mängija kohta, kes alustas hooaega Belgias, ent naasis detsembris kodumaale ja liitus kunagise koduklubiga.

Pärnu ja Tartu heitlust näeb täna otsepildis postimees.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles