Grillsütt kasutavad valdavalt piiritagused

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selja grillsöekaevurite hulgas jätkub naistel kibekiires tööhooski naeratust näole.
Selja grillsöekaevurite hulgas jätkub naistel kibekiires tööhooski naeratust näole. Foto: Urmas Luik

Kunagise tippmajandi, Vändra katsesovhoosi jõusööda- ja teraviljahoidlas seadsid ennast 11 aastat tagasi sisse grillsöe valmistajad. Mida lähemale suvi tuleb, seda kiiremaks 18 töötajal läheb, sest soojade õhtute olengute enesestmõistetav tegevus on vorstikeste küpsetamine sütel.

Eriti minev kaup on ühe korra kiirgrillid, mille puhul pole muud muret, kui pakend kileümbrisest välja ja tikuga tuli tohthakatisse. Tarbija leiab mitmekeelselt pakendilt valmistaja Biolan Group Barbetec OÜ ega saagi aimu väikesest Pärnumaa külakohast.

“Kuulume Soome kontserni Biolan Group, meie tootmismahust 85 protsenti läheb eksporti, põhiliselt Skandinaavia turule,” seletab Barbetec OÜ juhataja Rainer Rebane, kes suurmajandis tegeles puiduga ja on ettevõtte algusest üles töötanud.

“Ega siin peale halli midagi midagi olnud, hall oli keset muruplatsi, ajapikku oleme maad eraisikutelt puiduplatsiks juurde ostnud,” mainib vaikse jutuga juhataja.

Grillsöe valmistamiseks vajaliku lehtpuidu ostab ettevõte põhiliselt riigimetsa majandamise keskuselt ja päevakorral on tehnoloogia uuendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles