Vaadake, millised olid Endla teatri mullused menulavastused

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri lavastus „Mitte praegu, kallis!“.
Endla teatri lavastus „Mitte praegu, kallis!“. Foto: Gabriela Liivamägi

Pärnu Endla teater andis möödunud aasta jooksul 285 etendust, mida külastati 67 351 korda.

Kõige populaarsemateks tükkideks kujunesid tragikomöödia "Mitte praegu, kallis!" (lavastaja Ingomar Vihmar), mida väisas 10 843 vaatajat, Koidula muuseumi aias mängitud suvelavastus "Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola" (Kaili Viidas) 7380 külastajaga ja estraadilavastus "Mehed, meri, maa ja naised" (Ingomar Vihmar), mis vaid kaheksa etendusega kogus 5214 vaatajat.

Suure saali lavastustest jäi külastatavuselt kolmandaks "Et sa kaotaksid kõik" (Jaanika Juhanson) 3902 huvilisega. Küüni menukaim lavastus oli 4271 vaatajaga "Minu vana daam" (Enn Keerd), millele järgnesid 2497 vaatajaga "Olga, Irina ja mina" (Ingomar Vihmar) ja 2216 külastusega "Väljast väiksem kui seest" (Mari-Liis Lill).

Aasta lõpus selgusid teatris kolleegipreemiate saajad. Tunnustuse pälvisid inspitsient Anu Hövel, näitleja Lii Tedre, kommunikatsioonijuht Hedi-Liis Toome, butafoor Kaido Torn, kostümeerija Airin Vaarmann ja lavastaja Kaili Viidas.

Ülejäänud Eesti teatrid andsid Pärnus 56 etendust, mida külastas umbes 3000 inimest. Samuti käidi Teatrikinos, Jazzklubis ja Teatrigaleriis.

"Endla 2017. aasta publikunumbrid on küll eelneva aastaga võrreldes väiksemad, kuid seda märkimisväärse edasimineku nimel," sõnas teatri pressiesindaja Mari-Liis Pärn. Nimelt vältas maist detsembri alguseni teatri suures saalis remont, mille käigus uuendati kõik lavatehnoloogilised seadmed. Samuti paigaldati uus lavabarjäär, mugavad toolid, vaipkatted ja rekonstrueeriti nähtavuse parandamiseks rõduserv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles