Pildid: koolinoored nuusutasid IT-maailma

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koostöötamiskeskus Forwardspace korraldas Pärnus koolinoortele kahepäevase IT-seminari, mille õpikodades ja loengutes tutvustati noortele infotehnoloogilisi võimalusi.

Soovitusi jagasid valdkonna paremad ettevõtted eesotsas ESTCube`i meeskonnaga, kes rääkis arvutiteaduse rollist kosmose uurimisel.

Seminaril tutvuti programmeerimiskeeltega ja räägiti, milliseid valikuvariante nende tundmine tööturul loob.

Seminaril arutleti mitmekülgsete ärivõimaluste ja katsumuste üle IT-valdkonnas. Samuti heideti pilk mängude tootmisele.

Noored panid õpikodades oskusi ja teadmisi proovile HTMLi, CSSi ja Bootstrapi veebiarenduses ning mängude ja animatsioonide loomises.

Seminaril rääkisid oma kogemustest Pärnu taustaga ettevõtete Brightsparki, Proeksperdi, TapTapSofti, Gamecani ja Wolf3D esindajad.

Koolitusel osalenud Marten Vainulti sõnutsi oli ettevõtmine väga huvitav ja hariv. "Seminaril toodi esile oskusi, mida tasuks õppida, et hakkama saada," rääkis ta. "Workshop`id tegid selgeks programmeerimise vundamendi ja tekitasid huvi seda edasi õppida."

Karel Paani arvates oli seminar tipptasemel. "See andis ülevaate IT-maailmast ja tulevikust. Sai käed külge panna ja oma "jalgratta leiutada". Ei imestaks, kui järgmine Silicon Valley tuleb just Pärnusse," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles