Video: tänavaküsitlusel selgus milliseid vitamiine eestlased tarbivad ja miks

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Benu apteegi proviisori Margot Lehari sõnutsi on Eestis vastu võetud uus vitamiiniannuse näidustus, sest eestlaste vitamiinivajadus on kasvanud. Pärnakate suhtumine vitamiinidesse erineb kohati drastiliselt.

Kui 19aastane Keily-Merilyn Vilgats kinnitas Pärnu Postimehele, et tema tarbib vitamiine hoolikalt, siis näiteks Martensi väljakul kõndinud 76aastasele vanaproua, kes ei soovinud oma nime avaldada, ei pea seda mõistlikuks. “Ma ei tarbi vitamiine, see on mõttetu lollus. Eestlaste vitamiinivajadus on viimaste aastatega kasvanud, sest inimesed söövad halvasti,” arvas vanaproua.

Vitamiinid aitavad parandada nii ainevahetust, reguleerida närvitööd kui kaitsta nakkuste, viiruste ja vabade radikaalide kahjuliku toime eest ning neil on suur roll luu- ja lihaskoe moodustamisel. “Vitamiine ei võeta enam ainult luuhõrenemise vastu,” kinnitas proviisor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles