Maakonna spordikalender ootab korraldajatelt infot

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordisündmus. Foto on illustratiivne.
Spordisündmus. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa spordiliit on maakondliku spordikalendri koostamise koordineerija-haldaja. 2018. aasta kalendri koostamise ettevalmistused on alanud ja kõik soovijad on oodatud infot esitama.

Kalendrisse on oodatud teave spordisündmuste kohta, mida organisatsioonid soovivad avalikkusele tutvustada ja mis on osalemiseks avatud kõigile. Tegemist ei pea oleme üksnes võistlustega, sest kalender katab liikumisharrastuse kajastamist laiemaski plaanis: matkad ja tähtsamad spordikoolitused, foorumid. Kalendris esitlemine on suurepärane võimalus end nähtavaks teha, sest seal sisalduva info võtavad aluseks nii meedia- kui kohaliku omavalitsuse üksused, spordihuvilised.

Igaüks saab andmete kogumisse panustada. Käesoleva teate juurde on andmete sisestamiseks lisatud vastav vorm ja korrektselt täidetud andmetega (näidise järgi) oodatakse infot 20. jaanuariks spordiliidu e-posti aadressil info@psl.ee.

Spordiliit jätkab andmete kogumist sealt edasi jooksvalt aasta läbi, ent sel juhul jääb sõnumi mõju tagasihoidlikumaks. Kui soovitakse andmeid esitada pärast 20. jaanuari, tuleb kasutada sama blanketti. Spordiliit pöörab tähelepanu, et kuupäevadeta sündmusi ei arvestata ega kanta kalendrisse. Samuti ei tasu infot esitada kindla teadmisega, et kuupäev võib muutuda. Nii saame tagada kalendri kvaliteedi ja usaldusväärsuse.

"Spordiliit on maakonna ülest spordikalendrit koostanud aastaid. Eelmisel aastal oli meil andmeid üle 400 Pärnumaal toimuva spordisündmuse kohta. Arvestades liikumisharrastuse populaarsuse tõusu ja maakonna laienemist Läänemaa arvelt, suureneb 2018. aastal pärnumaalase valikuvõimalus veel," ennustas spordiliidu projektijuht Vahur Mäe.

Maakonna spordikalendritki puudutavad 1. jaanuarist jõustunud spordiseaduse ja tulumaksuseaduse muudatused. Kuna alanud aastast hakati maksuvabalt hüvitama vabatahtlikena tegutsevate spordikohtunike teatud liiki kulusid, peab maksuvabastust saav spordiorganisatsioon olema oma üritusega ka alaliidu või piirkondlike spordiorganisatsioonide ürituste kalendris.

Kalendri koostamist rahastab Pärnumaa spordiliit koostöös avaliku sektori partneritega. Kalendriinfo kuvatakse spordiliidu veebilehel 1. veebruarist.

Spordiliit on Pärnumaa spordi katusorganisatsioon, koondades ligemale 60 kohalikku ühendust. Liit koordineerib sporti üldiselt, kogub ja töötleb statistilisi andmeid, nõustab, korraldab koolitusi ja kujundab spordipoliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles