Pärnumaal kihutavad enamasti välismaalased

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libatse külas mõõdab kaamera sõidukite kiirust mõlemas suunas. Ühtlasi on see üks enim rakendust leidvaid kaameraid maakonnas.
Libatse külas mõõdab kaamera sõidukite kiirust mõlemas suunas. Ühtlasi on see üks enim rakendust leidvaid kaameraid maakonnas. Foto: Mailiis Ollino

Samal ajal kui kiiruskaamerate jäädvustatavate rikkumiste arv vähenes mullu Eestis paari tuhande võrra, tegi politsei Pärnumaal sõidukijuhte varitsevate kaamerate klõpsude põhjal varasema aastaga võrreldes koguni 14 000 trahvi rohkem.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusmenetlusteenistuse vanema Toomas Kaarepere teatel tegid Pärnumaa kiiruskaamerad eelmisel aastal kindlaks pea 40 000 rikkumist. See moodustas riigis kiiruskaamerate tõestatud kihutamistest umbes kolmandiku.

Tunamullu koostas politsei Tallinna–Pärnu–Ikla maantee kiiruskaamerate tuvastatud rikkumiste kohta 26 000 trahviteadet. Siis tegid siinsed kaamerad ligemale 21 protsenti Eesti fotodest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles