Turbaettevõtte juht: Sellist talve pole ma veel näinud

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sai Tootsi Turba puiduhakkuri operaator Enn Pinsel Pärnumaal juba tööd teha. Vaid paar nädalat tagasi seisis mitu hakkurit toormepuuduse tõttu.
Eile sai Tootsi Turba puiduhakkuri operaator Enn Pinsel Pärnumaal juba tööd teha. Vaid paar nädalat tagasi seisis mitu hakkurit toormepuuduse tõttu. Foto: Mailiis Ollino

Üleujutused ja soe ilm raskendavad metsatöid märkimisväärselt. Pärnumaa metsanduseksperdid kinnitavad, et sügis­ilma jätkudes võib juhtuda, et metsas tööd peagi teha ei õnnestu. Eile andsid metsaliidud teada eriolukorrast kõikjal Eestis.

“Paar ööd on nüüd külma teinud, kuid muidu oli olukord nii nutune, et metsateede peal autodega sõita ei tohtinud,” nentis Vändra metskonna ülem ja erametsaliidu juhatuse liige Jaan Kägu. “Mina olen tööl 1979. aastast ja see on praktiliselt esimene aasta, kui nii pikalt märg on.”

Kägu arvates tulnuks eriolukord välja kuulutada juba kaks nädalat tagasi, kuna praeguseks on väljas mõni miinuskraad ja inimesed ei usugi enam, et midagi hullu on lahti. Nüüd saab küll autoga metsa sõita­, kuid mõni jahe päev metsas väga suurt rolli ei mängi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles