Argo Juske: Eestlus on inimese südames

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Juske on Tori rahvamajas tegutsenud juba 20 aastat. Esialgu ringijuhendaja, dekoraatori ja sündmuste korraldajana. Viimased pea 11 aastat juhatajana.
Argo Juske on Tori rahvamajas tegutsenud juba 20 aastat. Esialgu ringijuhendaja, dekoraatori ja sündmuste korraldajana. Viimased pea 11 aastat juhatajana. Foto: Mailiis Ollino

Juba 11 aastat Tori rahvamaja juhataja ametit pidavale Argo­ Juskele ja ta õele tuli vana-­aastaõhtul hümni mängimise traditsioon hoopis üllatusena. “Pole hullu, kui kord jääb mängimata,” arvab Juske ja leiab, et eestlus on inimese südames. Sellal, kui hümn peaks mängima, läheb tema õue. “Ja ma ei võta makki kaasa, et hümni kuulata.”

Juske ei saa kõiksugustest arva­musliidritest hästi aru. “Kui tahad­ arvaja olla, ole ka tegija,” võtab Juske mõtte kokku.

Kaheksandat põlve torilane Juske selle koha peal pead liiva alla peitma ei pea: peale rahvamaja juhatamise ja Pärnumaa esindamise Eesti rahvamajade ühingus osaleb ta viie-kuue mitte­tulundusühingu töös, veab festivali “Tori ööd ja päevad” ning korraldas eelmisel aastal Toris üleriigilise külateatrite festivali. Nimetatu kõrval ei ütle ta ära ka vabatahtliku tööst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles