Kunagine humanitaartöötaja rajas Pärnusse tantsukooli

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba salsa stilistika tundi annab Hansel Rivero Kuubalt. Vasakul tantsukooli omanik Anna Lavie.
Kuuba salsa stilistika tundi annab Hansel Rivero Kuubalt. Vasakul tantsukooli omanik Anna Lavie. Foto: Urmas Luik

Kui õbluke heledapäine tantsukooli omanik Anna Lavie Kuuba salsa stilistika tunniks valmistudes tantsukingi jalga paneb, tundub raske uskuda, et neiu polegi kogu elu laval säranud. "Tants on alati olnud mu kirg," ütleb Lavie. Ta pidas aga hoopis muud ametit: nimelt aitas sõjapiirkondades inimesi. Selline töö oli eluohtlik. Kord Iraagis tulid ISISe väed Kurdistani piirile liiga lähedale, alale, kus naine katastroofiabi missioonil humanitaarabi projektis osales ja missioon tuli peatada ning naasta Euroopasse.

"Tegin humanitaartööd kümme aastat maailma eri piirkondades. Kuna huvitusin maailmas toimuvast ja hoolisin sellest. Tants oli mulle selle töö kõrval vaid teraapia. Kahjuks mul ei olnud võimalik tantsuga professionaalselt tegelda enne Uus-Meremaale kolimist kaks aastat tagasi. Seal osutus võimalikuks katsete teel liituda professionaalse salsatrupiga, kellega tuldi ka Los Angelese stiili salsas Uus-Meremaa võistlustel esimeseks ja esindati Uus-Meremaad Austraalia salsavõistlustel," jutustab Lavie.

Nüüdseks on Lavie jõudnud ringiga tagasi Eestisse ja avas jaanuari alguses peamiselt Ladina-Ameerika tantsutunde pakkuva kooli La Clave Stuudio Pärnu vana bussijaama teisel korrusel. Koolis leidub midagi igaühele. Kavas on nii erisugused salsastiilid, Argentina tango, bachata fusion, afro kui ka reggaeton ning venitus- ja akrobaatikatunnid partnerjooga ja acro-jooga kujul. Veel saab stuudios harrastada kõhutantsu Heivi Tähe juhendamisel kolmapäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles