Endla selts ootab 140 aasta juubeliks inimeste mälestusi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segakoor Endla jätkab 1870. aastate keskel Pärnus eesti soost ärksamate meeste eestvõttel asutatud Endla laulu- ja mänguseltsi koori traditsiooni.
Segakoor Endla jätkab 1870. aastate keskel Pärnus eesti soost ärksamate meeste eestvõttel asutatud Endla laulu- ja mänguseltsi koori traditsiooni. Foto: Erakogu

Lauluselts Endlal on põhjust kevadesse pisut ärevama pilguga vaadata kui tavaliselt, sest tänavu aprillis täitub seltsil 140 tegutsemisaastat. Selle väärikaks tähistamiseks on Endla segakooril ja Endla teatril mõtteid, mille teostusega juba tegeldakse.

Mittetulundusühinguna tänini tegutseva seltsi ajalugu on pikemgi, kui ametlik daatum näitab.

1870. aastate keskel Pärnu eesti soost ärksamate meeste eestvõttel asutatud Endla laulu- ja mänguseltsi koor oli andnud juba mitu kontserti ja näiteseltskond toonud lavale “Säärase mulgi”, enne kui 1878. aasta kevadel laekus Peterburist kolm aastat kinnitamisel olnud seltsi põhikiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles