Pärnu korterite hind kerkib palgast kiiremini

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.
LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu kinnisvaraturg on Eestis ainulaadne ja madalama sissetulekuga inimesele morjendavgi: kortereid saab üldjuhul üürida üheksaks kuuks ja suveks muutub kohalik üüriturg järsult Eesti kalleimaks. Samal ajal ei jaksa mõnigi pärnakas endale eluaset osta, sest millegipärast suurenevad suvepealinnas aina käärid palkade ja kinnisvara hindade vahel.

On väikesed valed, suured valed ja statistika: Pärnus kasvas möödunud aastal Eestis enim korterite müügitehingute arv ja neid müüdi tunamullusest koguni 11 protsenti rohkem. Seega, vähemalt statistiliselt toimus suvepealinnas keskmiselt iga kuu kümme tehingut rohkem kui 2016. aastal. Kas kinnisvaraäri õitseb?

Kinnisvaraeksperdi Pärnu osakonna juhataja Peeter Prisk tõdes, et Pärnu jääb silma muudegi, pigem negatiivsete näitajatega. Näiteks on languses pärnakate ostujõud (keskmise sissetuleku ja kinnisvara keskmise hinna suhe), kuigi mujal suuremates linnades see tõuseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles