Pall põrgatati pealinna: uue kunsti muuseumi saatus on nüüd riigi kätes (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25 aastat tagasi uue kunsti muuseumi Pärnusse loonud Mark Soosaar silmitses Juss Piho näituse avamisel vahtralehte nagu kari­kakart, püüdes ennustada, kas riik armastab neid või mitte. Selleks eeldatav äriplaan on nüüdseks koos.
25 aastat tagasi uue kunsti muuseumi Pärnusse loonud Mark Soosaar silmitses Juss Piho näituse avamisel vahtralehte nagu kari­kakart, püüdes ennustada, kas riik armastab neid või mitte. Selleks eeldatav äriplaan on nüüdseks koos. Foto: Urmas Luik

Sihtasutus Uue Kunsti Muuseum saatis läinud nädalal kultuuriminister Indrek Saarele ja riigihaldusminister Jaak Aabile kirjaliku palve kaaluda arenguvarianti, kus Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ostaks Pärnus Esplanaadi 10 kinnistu koos hoonega (muuseumi asukoht) 1,2 miljoni euro eest ja rekonstrueeriks selle bürooploki neli korrust külaliskorteriteks.

Uue kunsti muuseumi saatus on rippunud juba pikalt juuksekarva otsas. Nüüd on muuseum saanud valmis äriplaani, mis eeldab, et riik tuleb neile appi.

"Kultuuriministeerium ei tõtta iga idee suhtes kohe seisukohta võtma. Meil ei ole praegu mingit alust öelda, kas see idee on hea või halb,” märgib selle peale ministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Meelis Kompus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles