Galerii: võrkpallurid võitlesid vapralt, kuid kaotasid eurosarja avamatši

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkas euroteekonda ainsa Eesti klubina Euroopas kaasa lööv Pärnu võrkpalliklubi, kui CEV Challenge Cupi 1/8-finaali avamängus võõrustati Belgia klubi Meneni Par-Kyt. Pärnakad võitlesid kõvasti, kuid pidid vastu võtma 1:3 kaotuse.

Kohe matši esimesel rünnakul panid vastased meie rünnakule bloki ette, kuid kolm järgmist punkti kuulusid Pärnule: esmalt lõi algrivistusse edutatud Robert Juchnevic palli maha ja järgmisel kahel rünnakul valmistas vastastele peavalu Markkus Keele planeeriv serv.

Sealt edasi möödus mäng punkt punktis: 5:5, 7:7, 9:9, 11:11, 13:13 kuni 19:19ni välja. Siis teenisid belglased kaks punkti järjest, mille peale peatreener Avo Keel aja maha võttis. Järgnevas punktis lõid Meneni mehed blokist palli auti ja Pärnu jäi raskesse seisu (19:22). Sealt edasi enam vastasele järele ei jõutud ja esimene geim läks külalistele 25:22.

Teises geimis jäi Pärnu kiirelt 2:5 taha, kuid kosus, juhtides juba mõni hetk hiljem 8:7. Eelkõige tänu Toms Švansi resultatiivsele tegutsemisele.

Seisul 10:10 ja 12:12 saadi taas kokku. Kuid siis pääsesid pärnakad kolmega ette (16:13) ja said tehnilisele time-out'ile minna heas seisus. Sealt edasi jätkasid meie mehed ilusat mängu ja Švansi äss tegi seisuks 20:15! 

Esimese geimi kaotus unustatud, jätkasid meie mehed vägevalt, saades 24:18 eduseisult kuus geimpalli. Mänguperiood lõppes Meneni serviveaga. 25:19 Pärnule ja seis viigis 1:1! 

Kolmanda geimi algus möödus taas võrdsete heitlusena. Servivigu oli selleks ajaks Menenil 11, Pärnul üheksa. Vahepeal teatati ka saalis viibinute arv, mis oli niisama palju kui eelmisel euromängul – 800.

Ühekoos liiguti skoorini 7:7, kuid siis teenisid külalised kolm punkti järjest. Sellele vastas omakorda kodumeeskond kolme järjestikuse punktiga – 10:10. Seisult 12:12 spurtisid belglased kolme punktiga ette (12:15) ja peatreener Keelel ei jäänud muud üle, kui vastaste pidurdamiseks aeg maha võtta.

Pärast pausi jätkasid belglased võimsalt. Pärnut kimbutasid pisivead, Menen tegutses kindlamini. Kuigi belglased juhtisid kolmandas geimis kahel korral juba nelja punktiga, tulid pärnakad järele (19:21). Otsustavatel hetkedel tegutsesid külalised kindlamalt ja võitsid kolmanda geimi 25:19. 2:1 Menenile.

Neljandas geimis lülitas peatreener mängu Tamar Nassari ja pärnakad läksid kiirelt 3:1 juhtima. Pärnule tekitas paksu pahandust vastaste diagonaalründaja prantslane Julien Winkelmuller, kes seisul 5:5 palli maha lüües oli kogunud juba 20 punkti, kasutegur +17.  

Seisul 15:13 mängiti vist kohtumise kõige pikem pallivahetus, mis lõppes Pärnu punktiga. Rahvas oli saalis püsti ja skandeeris: "Pärnu, Pärnu, Pärnu!" Saalis valitses ülev emotsioon. Pärnu mängijadki lasid pärast võidetud punkti looma välja ja möirgasid! Pärnu võitles iga punkti pärast elu hinnaga ja pääses neljaga ette (18:14). 

Kuid eduseis sulas ja kiiresti. Külalised teenisid koguni neli punkti järjest (18:18), mille peale peatreener Keel aja maha võttis. Sealt edasi oli iga punkt kulla hinnaga. Üheskoos liiguti seisul 19:19 ja 20:20.

Kui külalised teenisid esimesena 21 silma, võttis Keel uuesti aja maha. Pärnu läks pärast mõttepausi juhtimagi (22:21), kuid belglased said kolm punkti järjest ja asusid matšpalli servima. Mängu lõpetas Juchnevici ründelöök auti. 

Menen võitis matši 3:1 ja teenis triumfiga maksimaalsed kolm punkti. Kordusmängus Belgias 31. jaanuaril piisab Meneni võrkpalluritele kahest geimivõidust, et järgmisesse ringi edeneda.

Pärnu poolelt tõi enim punkte Juchnevic - 16 (kasutegur +9; rünnakuprotsent 56 protsenti). Švans lisas 15 (+11, 73%), Kevin Saar 13 (+6; 54%) ja Edvinas Vaškelis 11 (+5; 35%) silma.

ENNE MÄNGU

Pärnu sai mängu eel halva uudise, kui selgus, et Taavet Leppik on haigestunud grippi ega saa kaasa lüüa. Nurgaründaja oli tiimi resultatiivseim mõlemas eurosarja avaringi mängus Paphose Pafiakose vastu.

Küll aga sai terveks teine Pärnu põhimees, sidemängija Markkus Keel, kes jättis eilse treeningu külmetushaiguse tõttu vahele.

Enne mängu pidasid kihlveokontorid selgeks favoriidiks Menenit. Pärnu fännid, kes kodumeeskonnale raha panustavad, saaksid võidu korral selle 3,75kordselt tagasi. 

Sama klubiga on Pärnu varemgi eurosarjas mänginud, kui kaks aastat tagasi saadi Menenist avamängus kodus 3:1 jagu, ent kaotati kordusmäng võõrsil 0:3 ja seejärel kuldne geimgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles