Mullune rekordkogus uimastaks pool Pärnut

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid. Foto on illustreeriv.
Narkootikumid. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Lõppenud aasta kujunes narkovastases võitluses edukaks: kuigi Weekend on tõstnud narkorikkumiste arvu maakonnas pea kaks korda, on mitu levitajat juba kohtu alla jõudnud. Suurimast mullu leitud narkootilise aine kogusest jätkuks aga joobe tekitamiseks lausa 20 000 inimesele.

Nii suuri koguseid, millega narkojoobe annaks tekitada poolele Pärnule, tõepoolest tihti ei avastata. Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Tarmo Värati andmeil on näiteks kanepisaak jäänud viimasel kolmel aastal keskmiselt 2,5 kilogrammi kanti. Siiski ei taha Värat numbrite järgi oma töö tulemusi mõõta. Seda seetõttu, et arvudel on narkootikumide leviku kohta maakonnas rääkida eri jutte. Nii on kahel viimasel aastal Lääne prefektuuri konfiskeeritud ecstasy-tablettide arv vähenenud kümme korda, kui kõrvutada eelneva kahega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles