Pärnu pidutseb presidendi ja Matti Pätsiga

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vineerist kellatorni asemel on Rüütli platsi purskkaevude juures nüüd samasugune tähis, mis Pärnusse sissesõitudel teavitavad saabumisest Eesti Vabariigi sünnilinna.
Vineerist kellatorni asemel on Rüütli platsi purskkaevude juures nüüd samasugune tähis, mis Pärnusse sissesõitudel teavitavad saabumisest Eesti Vabariigi sünnilinna. Foto: Mailiis Ollino

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistatakse omariikluse sünni­linnas Pärnus tiheda programmiga. Kontserdimajas tuleb esiettekandele heliteos, mille riik Pärnule juubeli puhul kingib.

23. veebruar algab traditsioonilise tseremooniaga Tahkurannas Konstantin Pätsi sünnikohas. Raeküla Vana­kooli keskuses esitletakse ajaloolaste Toomas Karjahärmi ja Ago Pajuri monograafiat Pätsist. Enne seda on meenutushetk Pätside maja juures Riia maantee 273. Linnapea Romek Kosen­kranius lubas, et aastapäeva tähistamise ajaks, mis on ühtlasi Pätsi 144. sünniaastapäev, tehakse maja ümbrus korda­.

Kellaajaliselt ei ole üritused veel lõplikult paigas, sest Eesti Vabariigi sünnilinna üritusi planeeritakse koos presidendi kantselei, riigikantselei, “EV 100” komisjoni ja omavalitsusliiduga. “Näiteks, kui Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) otsustab siiski maakonna vapi­märke välja anda, antakse maakonna ja linna vapimärgid üle eraldi pidulikul üritusel. Kui maakonna vapimärke ei anta, tunnustab linn õhtusel aktusel,” rääkis Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles