Saatuse keerdkäigud ja julgus viisid muusiku maailma tippu

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fagotivirtuoosi muusikutee sai alguse Nõmmel klaverit õppides. Nüüd annab ta kontserte maailmalavadel ja õpetab uusi talente USAs.
Fagotivirtuoosi muusikutee sai alguse Nõmmel klaverit õppides. Nüüd annab ta kontserte maailmalavadel ja õpetab uusi talente USAs. Foto: Mailiis Ollino

Fagotivirtuoos Martin Kuuskmann mängib maailmalavadel, on nomineeritud Grammyle kahel korral ja talle on kirjutatud kuraditosin kontserti. 28 aastat USAs õppinud ja töötanud muusiku elu oleks aga võinud võtta hoopis teistsuguse pöörde, sest nelja kaaslasega 1990. aastal Californiasse lendamise asemel oli reaalne astuda õppima konservatooriumi Eesti pealinnas.

Ameerika polnud verinoorele Kuuskmannile midagi uut. “Olin 19aastaselt juba kuus korda välismaal käinud,” selgitab ta. Pigem meenub talle sellest ajast rahanappus. Üliõpilase elamiskulud olid välismaal küll kaetud, kuid rõivaste ostmiseks ega sõpradega kaubanduskeskusi pidi kolamiseks dollareid taskus ei jätkunud. Raha teenimiseks hakkas ta muusikapoes klaverit ja klarnetit õpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles