Lääneranna sümboolikakonkurss kukkus läbi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna valla sümboolikakonkursil sai kaks nädalat kestnud rahvahääletusel võidu kotkapeaga kavand, mille autor on Priit-Friedrich Lillemaa.
Lääneranna valla sümboolikakonkursil sai kaks nädalat kestnud rahvahääletusel võidu kotkapeaga kavand, mille autor on Priit-Friedrich Lillemaa. Foto: Lääneranna vald

Lääneranna vallavolikogu otsustas eile valla sümboolikakonkursi tunnistada nurjunuks, kuna ükski kavand ei leidnud küllalt toetust.

Lääneranna valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnade kohaselt oli konkursi läbikukkunuks tunnistamisel mitu põhjust.

"Esiteks oli rahvahääletusel osalenute protsent väga madal: kõigest kolm protsenti hääleõiguslikest kodanikest. Teiseks ei saanud ükski kavand häälte ülekaalu: esimese ja teise kavandi häälte vahe oli kõigest 19," selgitas Kukk. "Kolmandaks ei leidnud Lääneranna vallavolikogu liikmete seas ükski rahvahääletusele suunatud kavand küllalt toetust."

Lääneranna vallavalitsus ja vallavolikogu komisjonid algatavad lähiajal valla sümboolika kavandite leidmiseks läbirääkimised. "Võib juhtuda, et valitakse midagi olemasolevatest kavanditest ja tehakse võib-olla ettepanekuid üht-teist muuta või hoopiski võetakse ühendust muude kujundajate, graafikutega, kellelt palutakse täiesti uusi kavandeid esitada," rääkis Kukk.

Uute kavandite olemasolu korral edastatakse need ülevaatamiseks Lääneranna vallavolikogule, kes valib välja need, mille kohta küsitakse hinnangut riigikantseleilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles