Linnakodaniku majas kõlavad keelatud laulud

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Mõnusalt.
Ansambel Mõnusalt. Foto: Erakogu

Pühapäeval on muusika, kultuuri ja ajaloohuvilistel põhjust seada sammud Pärnu linnakodaniku majja teematundi "Tõrjutud laulud". Pärastlõuna veedetakse lugusid ja laule kuulates ja pilte vaadates. Laule esitab lauluselts Mõnusalt. Juttu tuleb keelatud lauludest ja laululoojatest kui kultuurilisest nähtusest nii Eestis kui mujal maailmas. Pealtvaatajadki saavad kaasa laulda.

Ansambli Mõnusalt juht on Tiina Laur, pensionile jäänud lauluõpetaja, kes on pälvinud Pärnu aasta õpetaja tiitligi. Kodanikumaja perenaise Hilja Treubergi jutu järgi on Mõnusalt väga vahva seltskond, kes aastaid koos käinud ja laulnud.

Lugudest kõlavad pühapäeval näiteks tuntud kantrilaul "Postipoiss", millest saab kuulda nii seda teksti, mille enne sõda pani kirja John Pori, kui nõukogudeaegset selge poliitilise suunitlusega versiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles