Häädemeeste vallavanem alustas edukalt teed ralli meistritiitli suunas

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tölp, Häädemeeste vallavanem.
Karel Tölp, Häädemeeste vallavanem. Foto: Urmas Luik

Reede õhtul said Lätis Aluksnes alguse tänavused Eesti, Läti ja Leedu autoralli meistrivõistlused. Esimesel etapil oli taas edukas Häädemeeste vallavanem ja oma klassi valitsev meister Karel Tölp.

Teist aastat järjest Eesti, Läti ja Leedu meistrivõistluste avaetapina sõidetavale rallile registreerus 98 paari 13 riigist. Eesti meistrivõistluste punkte asub tänavuse hooaja esimesel rallil püüdma 42 ekipaaži.

Reedel sõideti õhtupimeduses kahel korral 11,20 kilomeetri pikkune Mārkalne katse. Aluksne ralli jätkus laupäeva hommikul ja ees ootas seitse küll mitte väga lumist, kuid siiski talvist kiiruskatset.

EMV5-klassis aitas Tölbi etapivõidule kaardilugeja Karl Artur Viitra (Honda Civic Type-R).

Tölp alustas rahvaralliga seitse aastat tagasi. Eesmärk oli saada teada, kas ta on ainult jutumees või suudab konkurentsigi pakkuda. Selgus, et suudab.

Pärast kuut Eesti karikavõistluste hooaja võitu – kaks rallis ja neli sprindis – liikus Tölp kõrgemale tasemele. Kolme aastaga on ta saanud Eesti meistrivõistlustelt kokku terve medalikomplekti. Möödunud aastal tuli Tölp taas enda klassis Eesti meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles