Urmas Hännile: Jätaks selle vastastikuse vaenamise! (3)

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasautor Urmas Hännile seisukoha järgi ei tohiks kedagi, sh naiskolleegi vastu käe tõstnud Tiit Ojasood, mitmekordselt süüdi mõista.
Kaasautor Urmas Hännile seisukoha järgi ei tohiks kedagi, sh naiskolleegi vastu käe tõstnud Tiit Ojasood, mitmekordselt süüdi mõista. Foto: Andres Haabu / Postimees

Mul on äärmiselt kahju, et ei olnud Koidula koolis omal ajal Tiit Ojasoo õpetaja: vastasel juhul saaksin praegu uhkusega mõelda kuulsale õpilasele. Koguni nii mainekale, et tema tuntus toob vanale pedagoogile meelde Vladimir Majakovski luuleread. Need, milles poeet ütleb, et Leninist rääkides mõtleb ta parteid, parteist rääkides aga Leninit, kuna “kaksikvendadeks pean neid”.

Kõnealuses kirjatöös loomulikult sellest läinud sajandil lauliku laulatatud paarist rohkem juttu ei tule, küll väärib tähelepanu meie naisõiguslaste praegune püüd sulatada teater NO99 üheks Ojasooga. Seda pärast presidendi kantselei pressiteate “Vabariigi sünnipäevapeo kunstilise programmi loob NO99” ilmumist 11. jaanuaril.

Kui kõnealust sõnumit luubiga lugeda või üritada leida miskit ridade vahelt, siis Ojasoo nime ei leia avaldusest nii ega naa. Ei saagi, sest nagu ütles presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe: “Ettepanek ei ole tehtud kellelegi personaalselt, vaid teatrile kui loomingulisele kollektiivile.”

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles