Ott Raidmets filmilinal enam nii julget sooritust ei teeks

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Jõulumüsteeriumis” satub jõuluvana (Markus Habakukk) täbarasse olukorda, kui leiab laste asemel eest üksiku naise (Maria Avdjuško).
“Jõulumüsteeriumis” satub jõuluvana (Markus Habakukk) täbarasse olukorda, kui leiab laste asemel eest üksiku naise (Maria Avdjuško). Foto: Kaader filmist

Pühapäeval astusid Pärnu Apollo kino publiku ette lühifilmikasseti “Paha lugu” tegijad Andres Maimik, Rain Tolk ja Ott Raidmets. Viiest filmist kokku pandud filmikassett on ahistamisteemaline. Näha sai eripalgelisi teoseid, kus ühel tegelastest oli mingil moel võim teise üle. Eriseansil avasid filmitegijad lühiteoste tegemise telgitaguseid.

Isegi alastuseta on Raidmetsa roll vägistajana ebameeldiv ja brutaalne. Alahuul ette surutud, kissis silmad ja läbitungiv pilk toovad õudus­judinad minu kui vaatajani. Raidmets tunnistab, et ei mäleta sellest filmist nüüdseks suurt midagi. “Lülitasin end välja,” seletab ta. “Kui ma seda filmi aasta aega tagasi monteerituna nägin, siis ma ei tundnud end äragi. Selle tüübi kehastamine nõudis, et lülitaksin endas välja kõik selle, mida pean õigeks või valeks.”

Katrin Maimik meenutab, et võtte­platsil polnudki stseeni filmida niivõrd äärmuslik: näitlejad olid ju stsenaariumi lugenud ja teadsid ees ootavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles