Endrik Üksvärava loodud Collegium Musicale valiti aasta kooriks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kooriühing kuulutas aasta kooriks Collegium Musicale, mille dirigent on Lihulast pärit Endrik Üksvärav.
Eesti kooriühing kuulutas aasta kooriks Collegium Musicale, mille dirigent on Lihulast pärit Endrik Üksvärav. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti kooriühing kuulutas Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiad ning aasta kooriks sai Collegium Musicale.

Collegium Musicale dirigent on Lääneranna vallast Lihulast pärit Endrik Üksvärav ja abidirigent Miina Pärn, kes mullu oktoobris võitis Euroopa ringhäälingute liidu (EBU) rahvusvahelise koorikonkursi "Let the Peoples Sing" täiskasvanute kategooria ja konkursi grand prix`.

Üksvärav on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia kooridirigeerimise erialal ja omandanud samal erialal magistrikraadi. Veel on ta õppinud trompetit ja metsasarve.

Üksvärav on juhatanud mitut puhkpilliorkestrit, kammerorkestrit ja -koore. 2010. aasta sügisel pani ta aluse kammerkoorile Collegium Musicale.

Collegium Musicale andis 2016/2017. hooajal eri kavadega kõrgetasemelisi kontserte lausa 54, neist 23 väljaspool Eestit.

Eesti kooriühing pärgas Üksvärava aasta noore dirigendi tiitliga 2011, aastal, kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital tunnustas teda tulemusliku solisti- ja dirigenditegevuse ning Pühalepa muusikafestivali algatamise eest 2012. aastal aastaauhinnaga ja kultuuriministeerium noore kultuuritegelase stipendiumiga.

Tunamullu osales Üksvärav Lihula muusika- ja kunstikooli ooperis "Uku ja Vanemuine".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles