Algas registreerimine laulu- ja tantsupeole

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eno-Gerrit Link
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest saavad kõik laulu- ja tantsukollektiivid end kirja panna järgmise aasta 4.–7. juulil toimuvale laulu- ja tantsupeole "Minu arm".

27. laulupeole ja 20. tantsupeole registreeritakse kollektiive 23. veebruarini. Registreerimiseks tuleb täita avaldus laulu- ja tantsupeo e-registris.

Jaanuarist toimuvad lauljatele ja tantsijatele tuttavad üle-eestilised terepäevad, kus juubelipeo tegijad ja korraldajad tutvustavad peol osalevatele kollektiivijuhtidele repertuaari, sõnumeid ning teekonda laulu- ja tantsupeole. Esimene terepäev on täna Võrus ja viimane 16. veebruaril Saaremaal.

Laulu- ja tantsupeo juhtmõte on "Minu arm". Need sõnad puudutavad kõiki meid isiklikult ja igaüks teab nende tähendust. Lydia Koidula sulest kujunes neist otsekui ajatu hümn isamaa-armastusele, mis on rahvast rasketel aegadel ühendanud oma maad hoidma ja aina uueks looma.

Järgmise aasta laulu- ja tantsupeoga tähistatakse kaht suurt juubelit: 2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ja esimesest tantsupeost 85 aastat. Laulupeo peadirigent on Peeter Perens, tantsupeo pealavastaja on Vaike Rajaste ning rahvamuusikute pealik on Juhan Uppin.

Tagasi üles