Pärnu Fotofest viib vaikusest päikselisele Kuubale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba näitusel saab aimu saareriigi eluolust.
Kuuba näitusel saab aimu saareriigi eluolust. Foto: Non Grata

Fotohuvilistel on põhjust neljapäev kalendris eriliselt ära tähistada. Nimelt avatakse siis lausa viis näitust: “Pärnumaa foto 2017” Pärnu linnagaleriis, Läti ja Leedu fotograafide näitus Pärnu keskraamatu­kogus, ühenduse F8 ja Andres Adamsoni õpilaste näitus “Uudis­himu” Endla teatris ja Non Grata “Viva la Cuba” Pärnu linna­galerii kunstnike majas.

“Pärnumaa foto” koondab parimad fotohetked mööduvast aastast ja kannab tänavu pealkirja “Vaikus”.

Seekordne näitus on järjekorras 13. Eksponeeritud on 2017. aastal Pärnu ja Pärnumaaga seotud inimeste tehtud fotod. Näha saab nii profes- sionaalide kui harrastajate põnevat uudisloomingut. Näi-tusel osaleb 38 autorit, kelle esitatud 86 fotost valiti välja 60.

Näitus “Viva la Cuba” illustreerib olukorda postkommunistlikus-varakapitalistlikus Havannas, kus ühiskonna­- vormide muutus on paljuski sarnane Eestis­ 1985–1995 valitsenud olukorraga, seda nii majanduse kui inimeste mentaliteedi suhtes.

Näitus koosneb Non Grata maailmatuuridel tehtud Kuuba külastuste 2016.–2017. aasta fotodest ja videotest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles