Tantsuüritus, mis kasvas neli korda suuremaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diskotantsu kõrval sai sel aastal mõõtu võtta teisteski tantsu- stiilides.
Diskotantsu kõrval sai sel aastal mõõtu võtta teisteski tantsu- stiilides. Foto: Mailiis Ollino

Nädalavahetusel toimus Pärnu kesklinna koolide võimlas teist aastat tantsuvõistlus Happy Dancers Baltic Cup. “Ei osanud unes ka näha, et nii väiksest üritusest kasvab aastaga neli korda suurem üritus,” rõõmustas Studio Happy Dancersi juhatuse liige Sigrid Absalon. Kui eelmisel aastal käis diskotantsu võistlusel 180 tantsijat, siis sel aastal tuli kohale 900 võistlejat 30 tantsukoolist kõikjalt Eestist ja Venemaaltki.

Mõõtu sai võtta viies tantsustiilis: disko- ja tänavatantsus, džäss-, breik- ja show-tantsus.

Absaloni hinnangul läks üritus väga hästi korda. “Tantsukoolid andsid ülihead tagasi­sidet,” rääkis korraldaja. Kõigil oli hea meel selle üle, et iga laps, kes osalema tuli, sai karika.

Hoolimata suurest rahvahulgast sujus kõik tõrgeteta. Ka päevajuht Ženja Fokin oli abiks. Tulevase aasta üritust hakatakse organiseerima juba paari kuu pärast. “Korraldusele läheb ikka üheksa-kümme kuud,” kinnitas Absalon. Kui ürituse menukus aina kasvab ja vastu tuleb võtta juba mitu tuhat esinejat, peab tema sõnutsi hakkama mõtlema suuremale ruumile. Praegu mahtusid lapsed veel ääri-veeri ära. “Maja oli ikka täiesti täis,” rääkis Absalon.

“Huvilisi on ilmselt sellepärast palju, et väljundeid väga pole,” usub Absalon. Ta lisas, et võistlusi korraldatakse vähe, sest pole selliseid inimesi, kes viitsiks korraldada. “Ja muidugi on tants populaarne, sest millega need noored siis ikka vabal ajal tegelevad.”

Happy Dancers Baltic Cup toimus esimest korda mullu. “Eesti tantsuorganisatsioon oli kokkukukkumise äärel ja siis mõtlesime, et kui lastele enam võistlusi ei korraldata, teeme ise,” on Absalonil meeles, kuidas tuli mõte selline üritus korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles