Kalaraha nutikad PRIA-skeemid

Hannes Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi esialgu pidi Liu sadamasse PRIA toel ja kohalike kalurite rahaga kerkinud hoones külmutatama seal­sete kalurite räimesaaki, fileerib ettevõte Liu Fish majas hoopis ahvenaid.
Kuigi esialgu pidi Liu sadamasse PRIA toel ja kohalike kalurite rahaga kerkinud hoones külmutatama seal­sete kalurite räimesaaki, fileerib ettevõte Liu Fish majas hoopis ahvenaid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu lähedal Audru külje all Lius toimetab aktiivselt veerandsada kalurit. Teiste seas käib merel Rannar Mango. Saak – paari kasti jagu ahvenat – rändab autosse ja toimetatakse kokkuostjaile. Kummaline, kuna samasse sadamasse on põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) toetusel ja kohalike kalurite rahaga ehitatud hoone sadamasse jõudva kala esmaseks vastuvõtuks ja käitluseks.

Kohalike kalurite asemel toimetab PRIA-lt saadud 911 000 euro toel rajatud hoones hoopis osaühing Liu Fish. Selle omanikud on Pärnumaal tuntud kalandusettevõtjad Arne Taggo­ ja Margus Post – samad mehed, kelle eestvedamisel hoonet kunagi rajama hakatigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles