Õpilased teeks äri koduspaa ja masseeriva ranitsaga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile kogunes Pärnu keskraamatukokku hulk õpilasi, kes spetsialistide juhendamisel vormivad oma ärimõtteid üha paremaks. Selle siht on kujundada võistluskõlblik äriidee ja saata see üleriigilisele koolinoorte konkursile Bright Minds.

Konkursieelseid koolitusi korraldava Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja ütles, et Pärnumaalt osaleb kümme kooli 130 õpilasega. Meeskonnad on kuni viieliikmelised ja huvitavaid ideid palju. “Turvalised kõrvaklapid, koduspaa, jalgratta leedvalgustus, käe- ja koolikell ühes, jahutav-soojendav pusa, valgustusega vihmavari, õpiäpp, masseeriv seljakott,” loetles Vilja.

Eelmisel aastal võitsid Bright Mindsi Pärnumaa noored, täpsemalt Koidula gümnaasiumi meeskond Bracket. Võidu tõi magnetkinnitusega riidepuu. Edukasse tiimi kuulunud Oliver Sumberg soovitas sel aastal projektis osalevatel õpilastel kasutada ära ettevõtlusega tege­levate mentorite teadmisi ja teha nendega tihedat koostööd. “Lihtsuses peitub võlu,” andis noormees nõu ideede poole pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles