Teatrikriitikud kogunevad Endlasse festivalile

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus „Väljast väiksem kui seest".
Lavastus „Väljast väiksem kui seest". Foto: Gabriela Liivamägi

Endla teatris algab homme väikefestival kriitikutele, mis toob kolmeks päevaks Pärnusse kümmekond kriitikut, teatriuurijat ja teatriteaduse tudengit. Koos vaadatakse Endla nelja erinäolist lavastust ja kohtutakse truppide, publiku ja teatrijuhtidega.

Festivali väljund on nii tagasiside kohapeal kui järgnevad artiklid meedias.

Pärnu väikefestivali "Draama 2018" programmi kuuluvad lavastused "Itk", "Alice Imedemaal", "Väljast väiksem kui seest" ja "See asi".

Ettevõtmisel osalevad teatrikriitikud Pille-Riin Purje, Keiu Virro, Enn Siimer, Liisi Aibel ja Põim Kama, teatriteaduse üliõpilased Oliver Issak, Anett Pullerits ja Anu Vink ja Eesti teatri festivali kunstiline juht Ivar Põllu.

Teatrikohvikus toimuvad Põllu juhtimisel etendusjärgsed kohtumised väikefestivali kriitikute, uurijate ja lavastuste tegijatega. Homme vesteldakse "Itku" autori Krzysztof Bizio, lavastaja Madis Kalmeti ja tõlkija Hendrik Lindepuuga, ülehomme "Väljast väiksem kui seest" dramaturgi Maria Lee Liivaku ja lavastaja Mari-Liis Lillega ja reedel "Alice Imedemaal" ja "See asi" lavastaja Laura Jaanholdiga.

Kohtumistele on kõik huvilised oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles