100 eurot on juba märgatav palgatõus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnas asuva Ülejõe lasteaia uue maja töötajatel on ajakohased tingimused ja sellest aastast ka lootus saada kõrgem palk kui mullu.
Pärnu linnas asuva Ülejõe lasteaia uue maja töötajatel on ajakohased tingimused ja sellest aastast ka lootus saada kõrgem palk kui mullu. Foto: Urmas Luik

Paari kuu pärast kantakse paljude Pärnumaa lasteaiaõpetajate ja hariduse tugispetsialistide pangaarvele üle 100 euro rohkem kui seni, muude haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palgatõus jääb enamasti väiksemaks.

Lasteaiaõpetajaid eelistatakse seepärast, et riik annab nende palkade kergitamiseks toetust. Kui omavalitsus tõstab lasteaiaõpetaja töötasu alammäära selle aasta algusest vähemalt 85 protsendini õpetaja palga alammäärast (tänavu 1150 eurot), saab ta ligikaudu 60 protsenti palgatõusuks vajalikust rahast riigilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles