Ekstöötaja väitel piinlevad loomad hinnatud lihatööstuses

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapamaja ekstöötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsa kuhjunud  veistest, väites, et Karjamõisa lihatööstuses peavad loomad enne hukkamist piinlema.
Tapamaja ekstöötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsa kuhjunud veistest, väites, et Karjamõisa lihatööstuses peavad loomad enne hukkamist piinlema. Foto: Erakogu

Pärnumaa Suigu küla Karjamõisa lihatööstuse ekstöötaja avaldas šokeerivad fotod ettevõtte tapamajas toimuvast: farmi juhataja Enn Kuslap leiab, et tegu on laimukampaaniaga. Veterinaar- ja toiduamet (VTA) alustas menetlust, kuid pole varem selles farmis rikkumisi tuvastanud.

“Tegin pildid, sest see olukord polnud enam normaalne,” nentis Karjamõisa lihatööstuses kaks aastat loomi hukanud Taavi Talu. Suvel töölt lahkunud Talu ülesanne oli lihaveised suunata autodelt tapamaja uimas­tusboksi, teha nad seejärel poltpüstoliga uimaseks ja veretustada.

Isegi stressirikas töö oli Talu sõnutsi sealsete tingimuste tõttu oodatust raskem. “Siiani kannan seda kaasas. Tundsin end pidevalt halvasti. Hommikust õhtuni näed seda. Loomulikult mõjutas see mind. Leian, et loom tuleb tappa austusega,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles