Spetsialisti leida on aina keerulisem

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu töötukassa toetuse abil ettevõtlusega alustanud Mait Kajamäe on talveks võtnud lisatööd, praegu ehitatakse prügikastimajakesi ja peatselt plaanitakse mängumaju valmistama hakata.
Mullu töötukassa toetuse abil ettevõtlusega alustanud Mait Kajamäe on talveks võtnud lisatööd, praegu ehitatakse prügikastimajakesi ja peatselt plaanitakse mängumaju valmistama hakata. Foto: Urmas Luik

Möödunud aastat maakonna tööturul iseloomustavad nii stabiilsus ja töötajate teadlikkuse kasv kui pädevate spetsialistide puudus.

“Võrreldes eelmiste aastatega tööpakkumistes suuri muutusi ei ole,” rääkis töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.

Läinud aasta üks suuremaid muutusi oli Metsa sõnutsi hoopis avalikule sektorile pandud kohustus jagada tööpakkumisi töötukassa kaudu. “See laiendab meie tööpakkumiste valdkondi ja on tööotsijatele kindlasti positiivne,” usub ta. Tänu sellele on nüüd näiteks kõik omavalitsuste töökuulutused üleval töötukassa andmebaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles