Lepa kaubamaja lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepa kaubamaja kaheksa aastat tagasi jaanuaris.
Lepa kaubamaja kaheksa aastat tagasi jaanuaris. Foto: Urmas Luik

Jaanuaris 20 aastat tagasi käisid ümberehitustööd Väike-Kuke 9 kunagises saunahoones. Ärimees Elmar Lepale kuuluv AS Neptun ehitas sinna Kuke kaubanduskeskust, mis pidi valmima juba maiks.

Uue kaubamaja eellugu ulatus aga eelmisse aastasse, kui Lepp ostis Tallinna aktsiaseltsilt Peliper ligikaudu 6000 ruutmeetri suuruse maatüki, millel olid tegevuse lõpetanud linnasaun ja selle katla­maja. Pärnu ärimehel tuli kinnistu eest välja käia miljon krooni. Lepa partner tehin­gus oli Pärnumaa juurtega Kanada ettevõtja Erich Rannu.

Kolmekorruselise hoone allkorrusele oli kavandatud avar toidupood, teisele ja kolmandale korrusele tööstuskaupa pakkuvad kauplused. Lepp ütles Pärnu Postimehele, et plaanis on teha “üks hea ja odav koht, kus rendihinnad oleksid madalad ja sõltuvalt sellest saaks kaupa müüa soodsama hinnaga”. Kaubanduskeskuse ette ehitati suur parkla, mis pidi leevendama piirkonna parkimiskohtade nappust. Hoone ühte tiiba lubati väikest autoteenindust ja -pesulat. Tulevikuväljavaade oli helge ja pidi kulud korvama. Keskuse enda ehituse maksumuseks oli kavandatud kümme miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles