Endla Teatrikino alustab Vene filmiga

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Nii nagu mullu saavad selgi aastal Endlasse kinno minna kõik filmihuvilised. Linateoseid hakatakse näitama üle kahe nädala kevadhooaja lõpuni. Teatrikino keskendub väärtfilmidele. Esimesena jõuab teisipäeval Endla suurde saali Andrei Zvjagintsevi „Armastuseta“.

Kaarel Kuurmaa kirjutab Endla kodulehel, et tegu on valusa vaimse allakäigu looga, mis on üles ehitatud krimitrilleri pingestatusega.

Tegevus toimub tänapäeva urbanistlikul Venemaal. Väliselt heal järjel Ženjal ja Borissil on käsil valus lahutusprotsess. Nad elavad veel koos, aga oma mõtetes on nad juba kärsitult järgmiste elu­etappide juures, et alustada uue partneriga puhtalt lehelt. Ehk õnnestub seal mitte korrata vanu vigu, mis abielus viltu läksid. Selle kõige keskel on aga nende 12aastane poeg Aljoša jäänud sootuks hoolitsuse ja tähelepanuta. Pärast üht järjekordset karmi peretüli, mida poiss pealt kuuleb, kaob Aljoša jäljetult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles