Selle hobuse ostmiseks tuleks kodu maha müüa: Pärnumaa täkk tekitab elevust kogu maailmas

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Ta on Eesti üks lootustandvamaid noorsportlasi, kellel hoiavad silma peal selle eriala tipud kogu maailmas. Tema vastu tunnevad huvi äri­mehed, lehvitades tema nina ees uskumatute summadega. Ta on seejuures vaid kolmeaastane, närib heina ja elab Pärnumaa tallis.

Kui kasutada jalgpallianaloogiat, siis koolisõiduspordis on Kaliberi vanaisa, praegu 18aastane Totilas, võrreldav Cristiano Ronaldo või Lionel Messiga: omal ajal võitis see Hollandis sündinud täkk vaid mõne aastaga kõik, mis sellel spordialal võita andis, purustades seejuures mitu maailmarekordit. Imeloom, keda Ameerika ajakirjanduses kutsuti koguni oma spordiala rokkstaariks.

Häädemeestel elab tema lapselaps, kolmeaastane Kaliber.

Kuigi tema omanik Riin Ingre Saare ei avalda, kui palju ta ise Kaliberi eest välja käis, siis kindel on see, et tema väärtus on märkimisväärselt kasvanud juba enne sportlaskarjääri: reaalsed pakkumised on laual.

“Aretajad Venemaalt pakkusid tema eest 45 000 eurot,” tunnistas Saare. Ometi usub ta, et see pole veel sellise kaliibriga (sõnamäng taotluslik) pakkumine, mis tuleks mõtlemata vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles